Programma K-Day


7.00 uur | Vrijmarkt inrichten
8.00 uur | Koffiebar open
9.00 uur | Officiële Opening
De hele dag | Vrijmarkt & Oud Hollandsche spellen

Het aanleggen van de infrastructuur, organiseren, betalen van artiesten en activiteiten kost een hoop geld voor 1 dag. Wij danken het Oranje Comité Haarlem voor hun financiële bijdrage.

Podium programma

09.30 – 10:00 uur | Scopo Atletico activatie om die jeugd in beweging te krijgen.

11.00 – 12.30 uur | Haarlem Interscholair Toernooi (HIT)
is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor schoolbandjes en andere acts. Veel van deze bandjes braken in het verleden door en ook dit jaar ligt het niveau super hoog. De 3 finalisten in de categorie Bands en Singer-Songwriters van dit jaar openen wederom.

13.00 – 14.00 uur | de Bak Band

Kent u de bak band? 4 oude rotten uit Haarlem die vol energie en enthousiasme eigen Nederlandstalige liedjes spelen: melancholieke walsjes, dampende jazz, dansbare reggae en Balkanstampers – en vooral onzin waarbij plezier en interactie met het publiek voorop staan!

14.30 – 16.00 uur | Uncle Sue

Uncle Sue is een zevenkoppige Haarlemse Funk en Soul Band met eigen verhaal en swingende blaassectie. Eigenwijs repertoire, uit eigen studio en net even wat minder voor de hand liggende juweeltjes van onze muzikale helden. Waarschijnlijk ken je ze wel van Haarlem Jazz & More waar ze al jaren optreden op de de Groenmarkt (en in 2022 zelfs op het hoofdpodium van de Grote Markt)

16.30 – 18.00 uur | Kendolff

Haarlemse rock band met een mix van eigen repertoire en tijdloze covers. Onlangs door 3voor12 (VPRO) omschreven als eigentijdse rock met een classic randje. Of naar het juryrapport van de Rob Acda Award: classic en catchy, heel leuk én meeslepend. Drums, gitaren en een Hammond. Denk aan de Rolling Stones , The Doors, The Cure, CSN&Y, Queen of the Stone Age maar vooral ook aan Kendolff.

K-day Kenauparp X Scope Atletico

Links van het podium, ná de foodtrucks richten de mensen van Scopo Atletico een groot terrein in waar tussen 10 en 13.30 uur een vrije inloop is voor kinderen waar ze A. zelf kunnen spelen met verschillende materialen als een springtouw, blikken, elastieken etc. en B. een ruimte is waar ze elke 20 minuten onder begeleiding een georganiseerd spel kunnen spelen in groepsverband  als touwtje trekken, ballonnendans, eierrace en stoelendans.

Scopo Atletico is reeds een bekend gezicht in het Kenaupark met o.a. hun beweegfeestjes, maar je kent ze misschien ook van hun Academy, events of RUIG. De activiteiten zijn volledig gratis en onder professionele begeleiding, en vervangen het springkussen van voorgaande jaren. Zodat er nog meer kinderen kunnen bewegen!

Wel verkopen ze vanaf een vrijmarktplek shirts i.s.m. Klabu. Zij bouwen communities voor vluchtelingen met als doel om sport en beweging mogelijk te maken. Met de verkoop van een shirt is het mogelijk om 3 vluchtelingen een jaar lang gratis te laten sporten.

NB: het programma is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. We houden je zo veel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen via Facebook